Selecteer een pagina

THE EARLY YEARS

Het begon allemaal toen ik als tiener drummer was in een metalband genaamd Dead in Dreams.
Deze band speelde regelmatig lokale shows, vaak samen met andere lokale helden.
Het viel destijds op dat het geluid, zonder uitzondering, erbarmelijk was bij de ‘collega-bands’. Op de vraag of dat dan tijdens ons optreden ook zo was klonk altijd een volmondig JA!
Uit frustratie, maar zeker ook uit interesse trok ik de stoute schoenen aan en hoewel ik nog nooit een mengpaneel had aangeraakt, zei ik tijdens één van die optredens dat ik de geluidsman van ‘die’ band was.

DE EERSTE KEER

En zo geschiede… Tijdens de soundcheck stond ik met knikkende knieën achter een mengpaneel en begon met soundchecken. Gelukkig wel met de geluidsman van dienst naast me, maar wonder boven wonder (ik had nauwelijks een idee wat welke knop deed), klonk het drumstel na mijn soundcheck al beter dan het gewoonlijk klonk…
En zo was de geluidsman in Gino geboren.
Ik had er veel plezier in en korte tijd later, tijdens de Music & Harmony beurs in Ahoy vroeg ik aan de geluidsman in de grote zaal hoe ik dat werk ook kon doen.
Later bleek dat Henny van Dorp †, werkzaam voor Ampco.
Hij zei dat Ampco wel eens jongens uit Tivoli in Utrecht aannam en dus toog ik een dag later naar Tivoli. Daar kreeg ik te horen dat ik wel eerst een basiskennis moest hebben en dat kon ik allemaal leren bij Theater Kikker in Utrecht.
Ik ging op gesprek en werd opgenomen in de kleine vrijwilligerspool.
Elke zaterdag speelden daar obscure, maar hele goede bands, al dan niet van enige internationale allure. De eerst volgende zaterdag werd ik ingeroosterd en zou ik ingewerkt worden. Echter door een afmelding van een zieke collega stonden we daar met z’n tweeën i.p.v. drie personen voor geluid. En dus werd ik gebombardeerd tot monitorman. Er werd mij in 5 minuten uitgelegd hoe ik alles aan moest sluiten en hoe ik snel de monitors kon ‘uitfluiten’. Met klotsende oksels deed ik wat ik moest doen en blijkbaar was het goed, want de bands waren tevreden.

VRACHTWAGEN CHAUFFEUR OF GELUIDSTECHNICUS?

Omdat de geluidsman tijdens Music & Harmony mij ook vertelde dat een vrachtwagenrijbewijs wel een ‘must’ was, aangezien de technici destijds de vrachtwagens zelf reden, zou ik ook mijn groot rijbewijs halen.
Dat deed ik in een speciale opleiding waardoor ik wel verplicht was om minimaal 2 jaar voor een transportbedrijf te blijven werken. Dat heb ik met veel plezier gedaan en ondertussen bleef ik voor Theater Kikker werken, vrijwel elke zaterdag.
Na bijna 3 jaar vond ik het wel tijd worden om de geluidstechniek in te gaan en om daar mijn beroep van te maken. Na enkele sollicitaties werd ik uitgenodigd bij Focus Showequipment uit Amsterdam en kon als freelancer voor hun aan het werk.
Na mijn eerste klusje werd ik meteen gevraagd als vaste monitorman voor de band Balance. Ik kon mijn werk niet meer combineren met de werkzaamheden in Theater Kikker en besloot om na 6 jaar afscheid te nemen.

25 JAAR LATER

Sindsdien ben ik werkzaam als professioneel geluidstechnicus en heb de afgelopen 25 jaar gewerkt voor een enorm scala aan artiesten, bedrijven, festivals en televisieprogramma’s.
In de loop der jaren heb ik het één en ander aan professionele randapparatuur verzameld en dat werd zo veel dat ik in 2012 besloot om mijn eigen opnamestudio te openen, Kameleon Recordings.
In deze studio zijn diverse albums en demo’s opgenomen, maar uit tijdgebrek ben ik hier 5 jaar later toch weer mee gestopt.
Op de referentiepagina vindt u een greep uit de namen waar ik zoal mee gewerkt heb.
Naast geluidstechniek doe ik ook regelmatig productiewerk en tourmanagement.

Dragonfly Production Services Logo

Dante Certified Level 1 Audinate Dante Certified Level 2 Audinate Dante Certified Level 3

Dragonfly Production Services

Burg. Cambier van Nootenlaan 30
4001 DP, Tiel

+31 621 821 241
info@dragonflyproductionservices.com

 

K.v.K.: 11050153

BTW:  16.95.94.336. B01

IBAN: NL35 KNAB 0648 0094 24